Suzanne Poot

Suzanne Poot

Suzanne is de auteur van het boek Rauw, Naakt en Gezond.
Ze is plantbased health coach, spreker en blogger.  

Tevens kun je ook haar online programma “Master your health and happiness” volgen kijk op www.suzannepoot.nl of bezoek haar webshop: www.rauwnaaktengezond.nl

Alive at Hippocrates

Het was in 2011, ik was begin 30, toen ik voor de eerste keer naar het meest vooraanstaande en langstbestaande gezondheidsinstituut ter wereld afreisde.

Omdat ik jarenlang niet fit was en na veel dokter-bezoeken naar antwoorden zocht en een oplossing!


21 dagen volgde ik een intensief programma – 100% natuurlijk en op basis van plantaardige voeding. Er waren nog ruim 80 gezondheidszoekers, meeste met grotere gezondheidsuitdagingen dan ik. Zeker 8 vrouwen hadden borstkanker. We raakten bevriend, volgden hetzelfde programma, deelden onze levensverhalen en bovenal deelden we het geloof en de passie om weer gezond te worden. Diverse therapien volgden we en woonden workshops en lezingen bij.


Zo ontdekten we dat maar liefst 95%! van de ziektes en klachten  leef,- en eetstijl gerelateerd zijn.
Ook leerden we dat dierlijke voeding grote problemen voor onze gezondheid creeert. Vooral koemelk bleek gerelateerd aan borstkanker en vlees bleek een grote link te hebben met o.a. darmkanker.

 

Ze legden uit dat de manier waarop we nu leven voor veel problemen zorgt, o.a. voor onze borsten en wel hierom:

 

onze borsten bestaan uit vet, klieren, bloedvaten, melkkanalen, bindweefsel, zenuwen en een heel netwerk van lymfevaten.
De lymfatische vloeistof verlaat de borst door middel van dit netwerk van lymfevaten genaamd lymfeklieren. Deze lymfe knooppunten zijn verbonden door het gehele lichaam en fungeren als een belangrijke verdedigingslinie tegen ziektes in het lichaam. Het is dus van belang dat dit hele systeem goed werkt.


Als we een beha dragen en vaak ook nog met een beugel, kan dit de boel afknellen waardoor de werking stagneert. Als een beha (te) strak zit kan de lymfevloeistof de borst namelijk niet goed verlaten met alle gevolgen van dien. Uit onderzoek bleek dat er een verband is tussen borstkanker en het dragen van een beugelbeha. Als ik een BH draag is deze zonder beugel en van natuurlijke stof!

 

~ Gooi die BH uit en start met het masseren van je borsten! ~

 

Algemene tip voor het masseren.
Doe altijd wat goed voelt, het mag geen pijn doen en luister naar je lichaam. De ideale plek voor mij is onder de douche. Het is belangrijk dat je kunt ontspannen dus kies jouw ideale plek en tijdstip.

 

Masseer of kneed elke borst met de klok mee. Doe dit door liftende en lichte druk-bewegingen toe te passen. Roteer je vingertoppen met milde massage bewegingen over de borst. Let op: het mag geen pijn doen! Doe alleen wat goed voelt.
Pas matige druk toe om de stagnerende vloeistoffen in de borst in beweging te zetten en af te voeren.
Begin daarna net naast je tepel en wrijf zacht met je vingertoppen naar de buitenkant van de borst, richting je oksel. Als je de hele borst hebt gehad, wrijf dan als laatste een paar seconde, met lichte druk, onder je oksel.

Mocht je tijdens het masseren iets raars voelen, laat dit altijd nakijken bij je arts.
Wil je een keer een hele check-up laten doen, dan zou ik kiezen voor thermografie. Thermografie is namelijk volledig pijnvrij en geeft ook geen straling, dus veilig voor iedereen.

 

Daarnaast bleek dat pure, plantaardige voeding en een gezonde leefstijl en mindset mega krachtig zijn voor lichaam en geest.
Niet alleen voelde ik mij mega fit en mijn bloedwaardes waren stukken beter, maar ook dat van andere (veelal) zieke mensen. Totaal ben ik er 3 maanden geweest en heb de opleiding tot health educator gedaan.  Het was mijn mooiste kado ooit aan mezelf!

 

Als ik een ding heb geleerd is het wel dat ons lichaam wonderlijk in elkaar zit en dat we onderschatten hoe krachtig we zijn. Als we maar goed voor onszelf zorgen – zowel lichamelijk als geestelijk!

 

Suzanne Poot

 

P.s.: Je kunt over mijn ervaringen bij het Hippocrates health instituut lezen in mijn boek Rauw naakt en gezond.

Wil je informatie over dit instituut, stuur dan een mail naar [email protected]